Новости
ЈЗУ Универзитетска Клиника за дерматологија – Скопје и Bioderma Македонија ja отворија првaтa Школa за атопија во просториите на Kлиниката. Оваa школa е чекор напред за сите пациенти,  како и за родителите и семејствата на пациентите со атописки дерматит. Преку оваa школa ќе научите како правилно да ја негувате Вашата кожа и кожата на Вашите блиски, како да се справувате со секојдневните предизвици што ги причинува атописката кожа, како да ја ставите под конторла оваа состојба на кожата, но и како да го одржувате постигнатиот резултат. Низ обуки и работилници одржани од квалификуван персонал, заедно ќе работиме на здравјето на Вашата кожа. Повеќе информации за атопијата и за успешна нега на Вашата кожа може да најдете на порталот atopia.mk. Апелираме до заинтерисираните родители и пациенти да се пријават на atopia.mk за да земат учество на Школата за атопија и да се информираат од стручниот персонал. Подаваме рака за заедно да успееме.
Мисија и Визија
Сите вработени на ЈЗУ Универзитетска клиника за дерматологија се залагаат на нивните пациенти да им обезбедат најдобар квалитет и ефикасна здравствена услуга. Професионалноста и љубезноста не е само пожелна доблест, туку за нас претставува и обврска за сите наши пациенти. Соработката помеѓу пациентот и лекарот за нас е клуч за добар резултат од третманот, а Вие што сте се одлучиле да ја изберете нашата здравствена установа ќе се почувствувате прифатени и безбедни, а тоа ќе биде пресуден фактор и нераскинлива алка за Вашето брзо опоравување и здравје.

Нашата болница ги задржува највисоките стандарди на совршеност благодарение на долгогодишното искуство и квалитетот на нашите стручњаци. Медицинскиот персонал во нашата болница е гордост во обезбедување не само на најдобра медицинска нега, туку и лично внимание и доверливост за секој пациент и неговите потреби.Полни со енергија и став, со нов изглед кој се одразува од нашата традиција, ние ја обновуваме и ја засилуваме нашата посветеност за да направиме извонреден напредок за здравјето на нашите пациенти.

Во рамките на дејноста во Универзитетската клиника за дерматологија се спроведува субспецијалистичка, специјалистичко – консултативна и болничка здравствена заштита од областа на дерматологијата, врши образовна дејност, врши усовршување на здравствените работници и научно истражувачка дејност.